Notícies recents

Arriben les primeres sentències que donen la raó als autònoms

Arriben les primeres sentències que donen la raó als autònoms a qui les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social els reclamen la devolució de les ajudes que van rebre en pandèmia pel tancament total o parcial de l'activitat. Una sentència del Jutjat Social núm. 18 de Madrid dóna la raó a una autònoma que va cessar totalment la seva activitat durant l'estat d'alarma, ja que era guia turística, i que va demanar l'ajuda per subsistir en quedar-se sense ingressos. L'advocat encarregat del litigi, indica que la decisió judicial no només resol el cas particular de la treballadora, sinó que també "estableix un precedent esperançador per a altres autònoms en situacions similars, afectats per resolucions administratives que no reflecteixen la realitat dels perjudicats".

Data publicació: 19/12/2024

El coste laboral de las empresas aumentó un 4,4% en el tercer trimestre

El coste laboral de las empresas aumentó un 4,4% en el tercer trimestre respecto al mismo periodo de 2023, hasta 3.020,71€ por trabajador y mes. El coste salarial subió un 4,1%, hasta 2.205,43€ y los otros costes un 5,2%. Las cotizaciones obligatorias a la Seguridad Social, principal componente de los otros costes, crecieron un 4,5%. El coste laboral por trabajador, eliminando el efecto de calendario y la estacionalidad, aumentó un 4,4% este trimestre respecto al mismo periodo del año anterior y un 1,2% respecto al trimestre anterior. El número de vacantes fue de 150.541 en el tercer trimestre, 5.256 menos que en el mismo periodo del año anterior.

Data publicació: 17/12/2024

La Comissió Europea considera legal la tributació al IRPF dels interessos de demora

La Comissió Europea considera legal la tributació a l'IRPF dels interessos de demora que paga Hisenda amb la devolució d'ingressos indeguts. Brussel·les respon així a la denúncia elevada per DMS Legal Intelligence. La Comissió avala que aquestes quantitats tributin com a guany en IRPF a la base general i sense poder descomptar les despeses legals que el contribuent va desemborsar per reclamar la devolució davant l'Agència Tributària; és el cas de la minutes dels advocats o la despesa en procuradors. Segons els experts de la Comissió Europea, "les normes espanyoles no alteren el càlcul de la quantitat destinada a reparar els danys i perjudicis causats per la vulneració del Dret de la Unió".

Data publicació: 12/12/2024

El TEAC complica, encara més, la fiscalitat de les operacions de fusió, reestructuració o reorganització empresarial

El TEAC complica, encara més, la fiscalitat de les operacions de fusió, reestructuració o reorganització empresarial en una nova resolució i, considera ara que es dóna un frau fiscal quan un soci traspassa accions a una holding o matriu per vendre-les en un futur. Segons l'òrgan, l'empresari faria aquesta operació amb l'objectiu d'evitar pagar a l'IRPF els guanys per la venda d'aquestes participacions, ja que es tributarien a través de la companyia holding i que, a més, estan exemptes a l'IS si es compleixen una sèrie de requisits per evitar la doble tributació. La novetat d'aquesta resolució rau que diu que el que s'ha de regularitzar són tant els dividends com la venda d'accions que es faci després.

Data publicació: 10/12/2024

El TS facilita als contribuents la devolució de lʻimpost de la plusvàlua municipal

El TS facilita als contribuents la devolució de l'impost de la plusvàlua municipal si es va pagar a l'Administració després de la venda, l'herència o la donació d'uns terrenys o immobles que, lluny d'incrementar-ne el valor, aquest es va reduir o no va patir cap variació. L'alt tribunal ha emès més de sis fallades al novembre en què, encara que no canvia la seva doctrina, facilita la recuperació del tributat encara que la liquidació o autoliquidació de l'impost fos ferma. Això no obstant, per això, recorda als contribuents que no poden sol·licitar la devolució sobre la base de la sentència del TC d'octubre de 2021 que va anul·lar la totalitat del tribut per la inconstitucionalitat del seu mètode de càlcul, sinó en base a arguments diferents, com ara que es va fer tributar per casos en què no hi va haver increment de valor.

Data publicació: 05/12/2024

El 39,1% de les persones que van cobrar algun tipus de prestació per desocupació tenen 55 anys o més.

Sumen 687.929, un 2,4% més que fa un any i el màxim de la sèrie històrica (que arrenca el 2009), per a un desè mes de l'any si descomptem la pandèmia. Els desocupats sèniors que 'abandonen' el mercat laboral, és a dir renuncien a buscar feina i es limiten a cobrar una prestació fins que poden accedir a la jubilació 'pròpiament dita' s'han convertit en un dels majors maldecaps dels responsables de polítiques d'ocupació. Sobretot perquè el seu pes s'ha duplicat des del 17,4% que registraven el mateix mes del 2009.

Data publicació: 03/12/2024

Tributs aclareix quan cal presentar la declaració de la Renda per rescatar el pla de pensions.

Tributs indica en una consulta del 26 de setembre passat que els jubilats que estiguin cobrant la seva pensió pública i, al mateix temps, volen rescatar el seu pla de pensions tenen l'obligació de presentar la Renda si sobrepassen certes quanties. Concretament, en percebre la pensió pública i després la quantia del rescat del pla, es comptaria com a dos pagadors. Per tant, el límit dels rendiments de treball no pot superar els 22.000 euros l'any i la suma de les quantitats percebudes pels restants pagadors (en aquest cas es consideraria així el pla de pensions) no pot superar els 1.500 euros l'any.

Data publicació: 28/11/2024

Important suport del TS als contribuents obligats a liquidar l'impost sobre patrimoni.

El Suprem ha eliminat el càstig d'Hisenda a l'habitatge habitual a l'hora de calcular la quota de l'impost. En concret, el Tribunal conclou que aquest domicili constitueix un element patrimonial productiu que s'ha d'incloure en el càlcul del límit del 60% de renda i patrimoni perquè, segons ell, és "susceptible" de generar rendiments a l'IRPF. La decisió fixa doctrina i determina que els habitatges habituals "no són béns improductius, i això amb independència de la no generació de rendes immobiliàries a l'IRPF".

Data publicació: 26/11/2024
Top

 

 

Aquest portal web únicament utilitza cookies pròpies amb finalitat tècnica, no recull, ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement.

Premi per obtenir més informació.